In het kort: personele problemen bij Oranje-concurrent, Everton voorkomt blamage

In het kort: personele problemen bij Oranje-concurrent, Everton voorkomt blamage

26-08-2015 23:31
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Problemen bij Tsjechië
Tsjechië kent aardig wat personele problemen in aanloop naar de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden. De concurrent van Oranje mist begin volgende maand tegen Kazachstan (3 september) en Letland (6 september) vijf basiskrachten. De belangrijkste spelers daarvan zijn aanvoerder Tomas Rosicky en spits Tomas Necid (ex-PEC Zwolle). Lukas Vacha, Jaroslav Plasil en Vaclav Pilar zijn ook afwezig vanwege blessureleed.

Barnsley stunt bijna tegen Everton
Everton heeft woensdagavond op het nippertje een grote stunt weten te voorkomen in het toernooi om de Capital One Cup. Op bezoek bij Barnsley - een club uit de League One, het derde niveau in Engeland - was er een verlenging nodig om uitschakeling te voorkomen. The Toffees kwamen nota bene op een 2-0 achterstand, maar uiteindelijk was het aan onder meer twee goals van Romelu Lukaku te danken dat de ploeg van Roberto Martinez met een 5-3 zege huiswaarts kon keren. 

VVV plukt speler bij Dordt weg

Kristiaan Haagen vertrekt per direct bij FC Dordrecht. Hij zal overstappen naar VVV-Venlo, zo weet VoetbalPrimeur. De komende dagen zal Haagen met de directie van de Venlonaren in gesprek gaan over de duur van zijn nieuwe overeenkomst. Vorige zomer kwam de Belgische jeugdinternational op huurbasis over van Anderlecht.

'Ajacied' van Willem II sluit aan
Frenkie de Jong kan zich eindelijk weer op voetballen richten. De voorbije weken werden gedomineerd door transferperikelen, maar nu zijn overgang naar Ajax in kannen en kruiken is, zijn de transferperikelen voorbij. De Jong speelt dit seizoen nog wel op huurbasis bij zijn 'oude' club Willem II. Dinsdag had hij een goed gesprek met trainer Jurgen Streppel en woensdag sluit hij weer aan bij de groep, meldt het Brabants Dagblad. Dit seizoen zat de middenvelder nog niet een keer bij de wedstrijdselectie van de Tricolores.