Update: Spurs en Leverkusen in gesprek: Gaan proberen een akkoord te bereiken

Update: Spurs en Leverkusen in gesprek: "Gaan proberen een akkoord te bereiken"

26-08-2015 22:00
1

Bayer Leverkusen dreigt in de laatste week voor het verstrijken van de transferdeadline een belangrijke speler kwijt te raken. Heung-Min Son is op weg naar Tottenham Hotspur.

De Engelse subtopper jaagt al de hele zomer op een nieuwe aanvaller en slaagt er maar niet in Saïdo Berahino los te weken bij West Bromwich Albion. Na twee mislukte aanbiedingen is het vizier verlegd naar Leverkusen. Tottenham is bereid dertig miljoen euro te betalen voor Son, zo melden verschillende media in Duitsland.

De 23-jarige Son verruilde twee jaar geleden Hamburger SV voor Leverkusen en ontpopte zich tot smaakmaker van de nummer vier van het afgelopen Bundesliga-seizoen. De huidige club van de Zuid-Koreaan betaalde zeven miljoen euro en kan dus in relatief korte tijd een winst boeken van 23 miljoen. Son, wiens contract nog drie jaar doorloopt, maakte in 62 optredens voor Leverkusen 21 doelpunten.

Update 22.00: Rudi Völler, sportdirecteur van Leverkusen, heeft bevestigd dat Leverkusen en Tottenham aan het onderhandelen zijn over Son. "We gaan proberen een akkoord te bereiken, maar alleen tegen onze voorwaarden", legde hij in de aanloop naar het Champions League-duel met SS Lazio uit. De Zuid-Koreaanse aanvaller ontbreekt tijdens dat duel in de wedstrijdselectie van de Duitsers. Son zou kampen met een infectie.