Ajax en ADO beschikken over 'dezelfde' speler: Dat was wel apart, ja

Ajax en ADO beschikken over 'dezelfde' speler: "Dat was wel apart, ja"

26-08-2015 14:11
2

In de Eredivisie lopen dit seizoen twee Danny Bakkers rond in de Eredivisie. De één heeft een basisplaats bij ADO Den Haag, de ander komt net kijken bij Ajax.

De twintigjarige Bakker van ADO kreeg afgelopen zomer allerlei berichten. 'Ben je naar Ajax vertrokken? Ben je weg bij ADO? We wisten van niets', klonk het, nadat bekend werd dat Bakker bij de selectie van Frank de Boer was gehaald. De middenvelder wist echter dat hij een Amsterdamse naamgenoot had. "Als C'tje kwam ik erachter. Dat was wel apart, ja", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Bakker van Ajax kwam negen dagen later ter wereld. "Bizar dat we allebei zo kort na elkaar zijn geboren. Dat we links zijn en ook op het middenveld spelen", weet ADO's Bakker, die één keer tegen zijn naamgenoot speelde. "Als B-junior verloor ik op De Toekomst. Ik weet nog dat onze ouders elkaar toen opzochten."

Bakker van ADO weet dat zijn naamgenoot nog niet is doorgebroken in Amsterdam. Wel heeft hij al een seizoen in de Jupiler League met Jong Ajax achter de rug. "Bij Ajax is het natuurlijk lastiger om door te breken, zeker als ze dan ook Sinkgraven halen. Maar het zou mooi zijn als we nog eens tegen elkaar zouden voetballen."