Ajax-aanwinst heeft spijt van affaire: Dat is niet goed, had ik niet moeten doen

Ajax-aanwinst heeft spijt van affaire: "Dat is niet goed, had ik niet moeten doen"

26-08-2015 14:48
4

De toekomst van Frenkie de Jong is eindelijk klip en klaar. Ajax neemt hem over van Willem II, dat dit seizoen nog de beschikking over hem houdt. Het talent is opgelucht met de oplossing.

De Jong (18) trainde woensdag voor het eerst als contractspeler van Ajax mee in Tilburg. Het markeert het einde van een chaotische periode, waarin PSV en Ajax hem het hoofd op hol brachten. Daarom liet Jurgen Streppel hem de laatste weken niet meer meetrainen.

"Als spelers er niet voor de volle honderd procent bij zijn, dan trainen ze niet mee", zegt de Willem II-trainer tegen Omroep Brabant. "Je staat hier wel onder contract, je bent wel werknemer van Willem II. Dan moet je dus gewoon je werk doen. Daar hebben we goed over gesproken. En dat snapt hij nou ook."

De Jong is opgelucht dat de hele affaire achter de rug is. "Het was niet de bedoeling om de boel te saboteren. Het kroop wel in mijn hoofd, ik was niet zo gefocust. Dat is niet goed, had ik niet moeten doen. Nu alles bekend is, mag ik weer trainen. Gelukkig. Nu fit worden, hard trainen en zorgen dat ik beter ben dan de anderen. Dan kan ik minuten gaan maken."