Rooney klaart de klus voor Van Gaal en Depay; Europees drama voor Lazio

Rooney klaart de klus voor Van Gaal en Depay; Europees drama voor Lazio

26-08-2015 22:34
5

Manchester United heeft zich woensdagavond met speels gemak weten te plaatsen voor de Champions League. Na een eerde 3-1 thuiszege op Club Brugge won de formatie van Louis van Gaal de return met ruime cijfers: 0-4. SS Lazio wist het niet te redden tegen Bayer Leverkusen.

Lazio, met Stefan de Vrij in de basiself en Ricardo Kishna als invaller, ging met 3-0 onderuit tegen de Duitse subtopper. Dat resultaat was na de 1-0 zege in eigen huis funest voor de Romeinen. 

In Brugge had United werkelijk geen kind aan de arme Belgische opponent. The Red Devils waren niet één of twee, maar wel vijf maten te groot voor de Vlamingen. Wayne Rooney groeide met drie treffers  - waarvan de eerste op aangeven van Depay ontstond - uit tot de man van de avond. Ander Herrera maakte het kwartet vol. Javier Hernández miste in de absolute slotfase nog een penalty. 

Voor Lazio ging het compleet mis op bezoek bij Leverkusen. Hakan Çalhanoglu en Admir Mehmedi zorgden voor een 2-0 stand, waarna Lazio-verdediger Mauirico de rode kaart kreeg. Daarna werd het een kansloze opgave voor de Italianen. In de laatste minuten zorgde Karim Bellarabi voor de beslissing: 3-0.

Elders in Europa wisten ook Astana, Partizan Belgrado en CSKA Moskou voor het miljoenenbal. Astana heeft een primeur: die ploeg wordt de eerste Kazachstaanse voetbalclub ooit die mag deelnemen aan de Champions League. 

Overige uitslagen

Apoel Nicosia - FC Astana 1-1
Partizan Belgrado - BATE Borisov 1-1
CSKA Moskou - Sporting Portugal 3-1