Feyenoorders 'respectloos' naar Van Bronckhorst: Kan in de top al helemaal niet

Feyenoorders 'respectloos' naar Van Bronckhorst: "Kan in de top al helemaal niet"

26-08-2015 23:02
15

Feyenoord-icoon John de Wolf vindt het onbegrijpelijk dat spelers van de Rotterdammers hun trainer Giovanni van Bronckhorst gewoon 'Gio' noemen. De voormalig verdediger vindt het getuigen van een gebrek aan respect. 

"Ik snap dat niet. Van die spelers. Als ik mijn oude trainers tegenkom, noem ik ze nog steeds trainer. Vorm van respect, zit erin gebakken", steekt De Wolf van wal tegenover Voetbal International. 

"Ronald Koeman noemden ze toch ook niet Ronnie. Ik zou het ook raar vinden als mijn spelers het in interviews over Johnny zouden hebben, ook al is het in de Topklasse. Een trainer moet altijd een bepaalde afstand bewaren. Vorig jaar met Excelsior Maassluis wonnen we geloof ik acht keer op rij. 'Trainer, ga je mee de stad in?', vroegen die jongens. Heb ik niet gedaan. Ik hoef niet into die gasten te zijn. In de top kan dat al helemaal niet."

"Dan moet je vervelende beslissingen nemen en dat kan het beste als er afstand is. Van Bronckhorst is geen assistent meer, maar hoofdtrainer. Zij moeten hem ook die status geven. Als staf kan je dat van tevoren aan je groep kenbaar maken. Dat heeft te maken met duidelijkheid", besluit hij.