Van Gaal geniet van belangrijke Depay: Dat gebeurt niet vaak tegen mijn ploeg

Van Gaal geniet van belangrijke Depay: "Dat gebeurt niet vaak tegen mijn ploeg"

26-08-2015 23:17
1

Manchester United had woensdagavond geen kind aan Club Brugge. Dankzij een simpele 4-0 zege in België plaatsten The Red Devils zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Manager Louis van Gaal keek en zag dat het goed was. 

"Ik heb bij vlagen genoten. Er zaten geweldige goals tussen", vertelde de Nederlandse oefenmeester na afloop van het duel in Vlaanderen aan SBS6. "We scoorden al redelijk vroeg en na die goal moeten zij er vier maken. Nou, dat gebeurt niet vaak tegen mijn ploeg."

"We hebben veel kansen gecreëerd en stonden achterin goed. Voorin was Memphis Depay toch weer heel belangrijk", aldus Van Gaal, die Wayne Rooney zag uitblinken in Brugge. De aanvoerder van United maakte drie goals. Depay was bij de 1-0 aangever. In de tweede helft liepen de grootmacht uit Manchester uit naar 4-0. Ook Ander Herrera scoorde. Javier Hernández miste nog een penalty. 

Manchester United zit donderdag, tijdens de loting voor de Champions League, in pot 2. Dat betekent dat PSV - dat groepshoofd is en zich in pot 1 bevindt - mogelijk getroffen kan worden in de poulefase.