Miljoenenstrop dreigt voor 'rijk' Ajax: 'Dan extra de hand op de knip houden'

Miljoenenstrop dreigt voor 'rijk' Ajax: 'Dan extra de hand op de knip houden'

27-08-2015 07:02
41

Ajax móet de groepsfase van de Europa League halen, anders dreigt een miljoenenstrop voor de Amsterdammers. Dat meldt Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax, in De Telegraaf. Hij luidt de noodklok en doet een beroep op de spelers.

"De impact van geen Europees voetbal is groot en kost ons miljoenen", stelt het directielid. "We hebben de groepsfase begroot. Het zou daarom zeker een grote teleurstelling zijn als we worden uitgeschakeld. Je moet aan tv-gelden, recettes en (start)premies denken die we dan mislopen. Maar het gaat natuurlijk ook om de uitstraling die een groot indirect effect heeft op alle activiteiten van Ajax."

Mogelijk moet Ajax bij het mislopen van een ticket ook beter op het geld gaan letten. "We houden altijd wel de hand op de knip, maar moeten dat nog meer doen als we de groepsfase van de Europa League niet halen. Het is voor Ajax het toernooi waar we op zijn minst elk jaar bij moeten zijn", stelt Slop. Heeft Ajax dan niet honderd miljoen op de bank staan? "Allereerst distantieer ik me van alle genoemde bedragen, want die zijn meer van goklustigen, heb ik af en toe het idee. Maar we hebben een goed beleid, waarbij de jeugd de voorrang geniet. En daar past smijten met geld gewoon niet bij."