Uitblinker Blind: Zo'n gesprek met Van Gaal duurt echt geen uren

Uitblinker Blind: "Zo'n gesprek met Van Gaal duurt echt geen uren"

27-08-2015 07:55
6

De verdedigers van Manchester United kwamen tegen Club Brugge amper in de problemen. Blauw-Zwart kreeg wat kansjes, maar uiteindelijk hielden de bezoekers simpel de nul. Na de 0-4-zege was Daley Blind dan ook een tevreden man.

Daan Slingers
BRUGGE

Blind speelde tegen Club Brugge centraal achterin. Voor de Nederlander is dat een nieuwe plek bij Manchester. Toch deed hij het uitstekend. "Het gaat centraal achterin inderdaad goed. Ik kan op meerdere posities uit te voeten. Ik krijg nu de kans op deze plek. Die probeer ik zo goed mogelijk in te vullen op mijn eigen manier."

"De samenwerking met de andere verdedigers gaat goed. Momenteel voelt het goed. Over mijn nieuwe rol heeft Louis van Gaal weinig tegen mij gezegd. Hij zei gewoon tegen mij: jij gaat daar spelen en dat was het. Zo'n gesprek duurt echt geen uren. Ik wil nu gewoon mijn kans grijpen op die plek. Ik wil altijd goed spelen. Soms kan het misgaan, maar tegen Club Brugge pakte het goed uit", vertelde Blind in de mixed zone.

Met Memphis Depay kreeg Blind er deze zomer een landgenoot bij in Manchester. Tegen Club Brugge deed Memphis het net zoals vorige week erg goed. "Ik ben blij voor Memphis dat hij het zo goed doet. Tegen Club Brugge was hij opnieuw belangrijk met een assist. Iedereen kent zijn kwaliteiten en die toont hij nu. Of ik zijn gids ben in Manchester? Nee, maar ik help hem natuurlijk waar het nodig is."