Vaste Oranje-international reageert op selectie Tete: Kan ik heel veel van vinden

Vaste Oranje-international reageert op selectie Tete: "Kan ik heel veel van vinden"

27-08-2015 08:19
37

Na het vertrek van bondscoach Guus Hiddink is Danny Blind de nieuwe bondscoach geworden. Dat er een nieuwe wind waait bij de KNVB is bij Daryl Janmaat duidelijker dan ooit. Hij maakt geen deel meer uit van de voorselectie.

Bondscoach Danny Blind maakt vrijdag de definitieve selectie bekend. Desondanks maakt de voormalig Feyenoord-speler zich geen illusies. "Het is wel duidelijk dat ik er niet bij zit. Zo'n voorselectie is er niet voor niets. Het gaat snel. Er is een nieuwe bondscoach met een nieuwe visie en zijn eigen voorkeuren. Blijkbaar hoor ik daar niet bij."

De WK-ganger wordt in de voorselectie vervangen door Kenny Tete. Het Ajax-talent heeft tot nu toe slechts zes basisplaatsen in de Eredivisie gehad. "Daar kan ik heel veel van vinden en ik vind er ook wel wat van, maar het is niet aan mij om me daarover uit te laten. Dat zou ook disrespect zijn naar die jongen."

Janmaat belooft zich terug te knokken. "Ik kan wel in een hoekje gaan zitten treuren, maar zo ben ik niet ingesteld. Ik focus me volledig op Newcastle United. Of dat dan genoeg is, weet ik niet. Ik kan niet in het hoofd van de bondscoach kijken", zo besluit hij in gesprek met De Telegraaf.