Ajax heeft 'knokkertje' en 'spekkoper' in huis: 'Vecht altijd voor eigen hachie'

Ajax heeft 'knokkertje' en 'spekkoper' in huis: 'Vecht altijd voor eigen hachie'

27-08-2015 08:46
8

De carrière van Kenny Tete is in de beginfase van het nieuwe seizoen in een stroomversnelling geraakt. De rechtsback heeft een basisplaats afgedwongen bij Ajax en werd als klap op de vuurpijl opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Ook oud-Ajacieden zijn vol lof over de negentienjarige verdediger.

"Een knokkertje", omschrijft Fred Grim Tete in het Algemeen Dagblad. De voormalige keeper van Ajax had Tete in de A1 onder zijn hoede. "Altijd gewend om voor zijn eigen hachie te vechten. Dat doet hij in het veld ook." Michael Reiziger, die de rechtsbackpositie vervulde in de succesjaren van de vorige eeuw, noemt Tete 'een complete, moderne back'. "Als back wordt er in het huidige voetbal zoveel meer gevraagd dan in mijn tijd. Je moet sneller, sterker zijn. Dat zal Ajax nodig hebben daar in Tsjechië. Juist die eigenschappen heeft hij."

"En in Nederland ben je als verdediger dan al snel spekkoper", vult oud-verdediger Sonny Silooy Reiziger aan. "Ik vind het wel logisch dat Blind hem nu al selecteert. Ik was twintig, volgens mij. Maar dit is pas het begin, hè. Niet gaan zweven nu, dat ligt bij die jonge ventjes toch altijd op de loer. En donderdagavond weer presteren in Europa."