Krul heeft verrassing voor 'Ajax-voetballer': Daar had ik totaal niet op gerekend

Krul heeft verrassing voor 'Ajax-voetballer': "Daar had ik totaal niet op gerekend"

27-08-2015 08:56
2

Vurnon Anita werd onlangs verrast door Tim Krul, ploeggenoot bij Newcastle United. De verdedigende middenvelder is terug in de voorselectie van het Nederlands elftal en doet zijn verhaal.

"Ik hoorde van Krul dat er een mail was binnengekomen dat ik in de voorselectie zat. Daar had ik totaal niet op gerekend. Vijf jaar geleden speelde ik mijn laatste interland. Ik ben zelfs nog even bezig geweest met Curaçao, maar het bleek niet mogelijk om voor dat land uit te komen, omdat ik één EK-kwalificatie-interland voor Oranje had gespeeld", geeft Anita te kennen in De Telegraaf.

De 'Anita van Ajax' is altijd gebleven, hij is geen andere speler geworden. "Eigenlijk niet. Ik ben nog steeds een Ajax-voetballer, die het van zijn techniek moet hebben. Fysiek ben ik wel sterker geworden. Dat moet om hier te overleven", weet hij. Danny Blind, de nieuwe bondscoach zag het al in zijn Ajax-tijd zitten in Anita. "Het zou heel leuk zijn als mijn interlandcarrière een vervolg krijgt. Ik ben 26 en heb veel meer ervaring dan vijf jaar geleden en hopelijk nog heel wat jaren voor me."