PSV-back wilde aanvaller worden: 'Hij zei dat ik het niet ging redden'

PSV-back wilde aanvaller worden: 'Hij zei dat ik het niet ging redden'

27-08-2015 09:37
12

PSV-verdediger Joshua Brenet had in het verleden hele andere plannen dan back worden. Zoals bijna iedere jongen droomde hij een echte aanvaller te worden, maar een trainer bracht hem op andere gedachten.

"Mijn doel was vroeger altijd om aanvaller te worden", zegt Brenet tegen PSV TV. Zijn trainer bij Zeeburgia, Mike Kolf, bracht Brenet op andere gedachten. "Hij was keihard en heeft tegen mij gezegd dat ik het als aanvaller niet ging redden in de profwereld. Op dat moment vond ik het niet terecht, maar ik vertrouwde op zijn woorden."

Wedden

Meer odds

Het blijkt dat de trainer een belangrijk aandeel had. "Ik kwam bij Zeeburgia in de B3 terecht en op training was er misschien maar één speler. De volgende training waren alleen de trainer en ik er. En de volgende training was zelfs de trainer er niet. Ik kwam al vanuit Almere naar Amsterdam met de trein. M'n moeder was een grote steun. Ze bleef me pushen en trok me uit het dal. Mike Kolf, de trainer van de B1, heeft toen gezien dat ik een strijder en een doorzetter was. Dat heeft me ook geholpen om een stap hogerop te zetten", stelt Brenet.