Gronings 'geintje' leidt tot fraaie transfer: Toen ging het opeens snel

Gronings 'geintje' leidt tot fraaie transfer: "Toen ging het opeens snel"

27-08-2015 10:29
6

Hedwiges Maduro is terug op de Nederlandse velden. Woensdag werd de voormalig international van Oranje gepresenteerd door FC Groningen. De comeback van de oud-Ajacied in de Eredivisie is een opmerkelijk verhaal. 

Maduro onthult het bijzondere relaas in het Algemeen Dagblad. "We hebben een groepsapp, met onder anderen Danny Hoesen (spits van FC Groningen, red.). Mijn broer vroeg Danny of Groningen nog een middenvelder nodig had. Het begon als een grapje, maar toen ik zei dat ik graag wilde, ging het opeens snel", vertelt hij.

Bij zijn oude club PAOK Saloniki leek Maduro (30) in eerste instantie gewoon een vaste basiskracht te worden dit seizoen. Maar de situatie veranderde in de laatste weken. "Ik heb geen training gemist en speelde aanvankelijk alles, zoals de voorrondes van de Europa League. Maar toen haalde de eigenaar in één week vijf nieuwe spelers."

"Hij wilde verjongen. Hoewel de trainer me niet kwijt wilde, besloot ik te vertrekken. Ik wilde niet tussen een probleem en de trainer inzitten."

Hoesen legde vervolgens contact met directeur Hans Nijland. "Je eerste reactie is: zo'n voetballer is niet voor ons weggelegd. Maar toen we het verhaal van Danny hoorden, hebben we meteen contact gezocht met de zaakwaarnemers van Hedwiges", aldus een opgewekte Nijland.