'Pizza-keeper' terug tussen de palen: Ik heb mezelf er inmiddels bij neergelegd

'Pizza-keeper' terug tussen de palen: "Ik heb mezelf er inmiddels bij neergelegd"

27-08-2015 10:59
8

Jeroen Verhoeven is onderwerp van veel grappen over zijn gewicht, maar dat betekent niet dat hij een luie speler is. Volendam weet dat als geen ander. De Noord-Hollandse club legde de goalie deze week vast. 

De 35-jarige Verhoeven kon gratis worden opgepikt en gaat op amateurbasis aan de slag voor de koploper uit de Jupiler League. Supporters in voetbalstadions riepen de afgelopen jaren bij elke uittrap van de zwaarlijvige doelman: 'ooh pizza!'. Toch weet Verhoeven wel beter.  

"Ik heb de hele zomer dertig kilometer per dag gefietst en zeker drie keer per week hardgelopen", claimt hij in De Telegraaf. Hij volgt al jarenlang een dieet en is een trainingsbeest, zo stelt hij zelf, maar de teller op de weegschaal staat nog net zo hoog als toen hij Volendam verliet in 2009.

"Hoeveel dat is, weet ik zelf niet eens. Maar ik heb mezelf er inmiddels bij neergelegd", vervolgt de oud-Ajacied. "Ik train ongelooflijk hard en eet goed. Op een gegeven moment moet je het zo laten." Dat hij ondanks zijn overtollige gewicht topfit is, blijkt wel uit de cijfers. "In de afgelopen vijftien jaar ben ik slechts één keer geblesseerd geweest."