'Prima prof' Balotelli maakt verwijt aan Liverpool: Tactiek was niet geschikt

'Prima prof' Balotelli maakt verwijt aan Liverpool: "Tactiek was niet geschikt"

27-08-2015 11:45
8

Mario Balotelli claimt dat zijn voormalig trainer Brendan Rodgers een grote rol heeft gespeeld bij zijn mislukking in Liverpool. De markante aanvaller keerde donderdag op huurbasis terug bij zijn oude club AC Milan. 

"Ik moet mijn fouten accepteren, maar de tactiek die Rodgers koos, was niet geschikt voor mijn kwaliteiten", zegt Balotelli in La Gazetta dello Sport. "In het begin miste ik een paar makkelijke kansen. Vervolgens kreeg ik minder kansen om te scoren, een beetje pech en wat blessures."

"Maar ik klaagde nooit, ik accepteerde de beslissing van de trainer en ik gedroeg me altijd als een professional", vervolgt hij. Balotelli meent dat er een verkeerd beeld van hem is ontstaan bij het publiek.

"Ik heb me altijd als een prima professionel gedrag, zelfs bij Liverpool waren mijn gedrag en levensstijl normaal. In het afgelopen jaar zijn er geen problemen geweest met mijn privéleven. Ik heb misschien foto's uit restaurants geplaatst op Instagram, maar dat betekent niet dat ik niet trainde, ondanks dat ik geen speeltijd kreeg."