Privé-omstandigheden nopen Lodewijks tot vertrek bij Nederlands elftal

Privé-omstandigheden nopen Lodewijks tot vertrek bij Nederlands elftal

27-08-2015 11:32
6

Patrick Lodewijks heeft zijn functie als keeperstrainer van het Nederlands elftal per direct neergelegd. Dat maakt de KNVB donderdagochtend bekend in een officiële verklaring.

Lodewijks heeft bij de voetbalbond aangegeven dat hij door veranderde privé-omstandigheden de behoefte heeft om meer tijd met zijn familie door te brengen. Dat betekent dat hij, naast zijn werk als keeperstrainer van Feyenoord, op dit moment geen andere werkzaamheden kan en wil verrichten. De oud-doelman van onder meer PSV en FC Groningen maakte sinds augustus 2014 deel uit van de technische staf van Oranje.

Arno van Zwam wordt voor het resterende deel van de EK-kwalificatiereeks aan de technische staf van Oranje toegevoegd. Van Zwam, die keeperstrainer is bij zowel ADO Den Haag als Jong Oranje, nam de functie Lodewijks ook al waar in juni, toen Nederland tegen de Verenigde Staten en Letland speelde. Bij Jong Oranje neemt Khalid Benlahsen, hoofd van de Keepers Academy Feyenoord, de komende interlands de plaats van Van Zwam in.