Oplossing geopperd voor Van Rhijn: 'En dan bedoel ik niet Bayern of PSG'

Oplossing geopperd voor Van Rhijn: 'En dan bedoel ik niet Bayern of PSG'

27-08-2015 12:18
12

Ricardo van Rhijn (24) heeft dit seizoen een bijrol bij Ajax. Hij heeft zijn positie als rechtsback verloren aan Kenny Tete en dat brengt de verdediger in een lastig parket.

"Dit zijn zeker niet de meest makkelijke processen voor een voetballer. Hij moet zich proberen terug te knokken in de basis, want het is ook maar de vraag of Tete dit veertig of vijftig wedstrijden probleemloos volhoudt", vertelt Robin Pronk, die als coach in de Ajax-jeugd samenwerkte met Van Rhijn, aan Metro.

Pronk stelt dat Van Rhijn zijn minuten moet maken. "Als je meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie gespeeld hebt en twee à drie jaar in de basis hebt gestaan, dan moet je niet een jaar op de bank gaan zitten. Dan moet hij misschien een andere richting uitgaan. Op zijn leeftijd moet je ergens in de basis spelen. Hij heeft al heel wat wedstrijden gespeeld, Europees en met Oranje. Dan kan ik me voorstellen dat hij in de winterstop weg wil als hij een half jaar op de bank heeft gezeten."

De voormalige coach van Van Rhijn heeft wel een idee waar de verdediger mogelijk terecht kan. "Er zijn genoeg clubs in Engeland, Duitsland of Frankrijk waar hij goed zou kunnen spelen. Ik bedoel dan niet naar clubs als Bayern, Dortmund of Paris Saint-Germain, maar de clubs daaronder zoals Werder Bremen, Sunderland, Norwich etcetera."