Update: Heerenveen erkent Hongaarse toenadering: Willen meedenken aan verhuur

Update: Heerenveen erkent Hongaarse toenadering: "Willen meedenken aan verhuur"

27-08-2015 16:59

Kenneth Otigba staat in de belangstelling van Ferencvaros. De Hongaarse topclub zou inmiddels een tweede bod hebben gedaan op de verdediger van sc Heerenveen.

Dat meldt Nemzeti Sport donderdag. Otigba (22) - die over zowel een Nigeriaans als een Hongaars paspoort beschikt - lijkt in Friesland op een zijspoor te zijn beland. Vorig jaar kende de stopper een prima start onder trainer Dwight Lodeweges, maar stilaan raakte hij zijn basisplaats kwijt. Dat had onder meer te maken met de doorbraak van talent Jerry St. Juste. Dit seizoen heeft Lodeweges ook de beschikking over Lucas Bijker, die overkwam van rivaal SC Cambuur. 

Otigba heeft bij Heerenveen nog een contract tot medio 2016. De Friezen hebben een eenzijdige optie op een verlenging van twee seizoenen, maar het is de vraag of deze gelicht zal worden. Eerder deze zomer werd Otigba, die international van Hongarije is, ook gelinkt aan onder meer Celtic.

Update 16.59: Heerenveen bevestigt dat er inderdaad interesse is voor Otigba. "Ferencvaros is concreet, maar heeft zich nog niet direct bij ons gemeld. Wel via een tussenpersoon", aldus technisch manager Hans Vonk in gesprek met FOX Sports. "We willen in het belang van Otigba meedenken aan een verhuur. Niet aan een verkoop, omdat we hem niet definitief kwijt willen."