Gewijzigde opzet Champions League-loting: 'PSV profiteert het meest'

Gewijzigde opzet Champions League-loting: 'PSV profiteert het meest'

27-08-2015 16:05
28

Van alle ploegen die donderdagavond in de kokers gaan bij de loting voor de Champions League, profiteert PSV het meest van het nieuwe lotingsysteem. Dat rekent Infostrada uit op basis van de Euro Club Index, een ranglijst voor Europese clubs.

Omdat landskampioenen beschermd worden in de nieuwe opzet schuift PSV door naar pot 1. Infostrada rekende uit dat de Eindhovenaren bij het oude systeem in pot 3 hadden gezeten en op basis van de Euro Club Index (ECI) zelfs naar pot 4 hadden moeten gaan.

Van alle 32 ploegen die deelnemen aan de groepsfase van de Champions League is PSV de ploeg die het meest profiteert van de wijziging bij het indelen van de potten. Ook Benfica en Zenit Sint-Petersburg, nu allebei pot 1, zijn volgens de ECI te hoog ingedeeld. Benfica was normaliter in de tweede lotingspot terechtgekomen, Zenit in de derde.

VfL Wolfsburg, bij de loting donderdagavond in pot 4 ingedeeld, is de ploeg die het meest lijdt onder het nieuwe systeem. De club van Bas Dost zou volgens de ECI in pot 2 hadden moeten zitten. De loting begint donderdag om 18:00 uur. 

Bekijk hier de volledige potindeling!