Verbaasde Van Nieff: Dat is toch jammer, dit had ik niet in gedachten

Verbaasde Van Nieff: "Dat is toch jammer, dit had ik niet in gedachten"

27-08-2015 15:51

Yoëll van Nieff mag het een jaartje laten zien bij Excelsior. De linkspoot van FC Groningen is door zijn werkgever een jaar gestald in Kralingen. De 22-jarige Van Nieff moet nog even wachten op zijn debuut.

Aanstaande zaterdag neemt de formatie van trainer Fons Groenendijk het op tegen De Graafschap. Voor de kersverse aanwinst is nog geen basisplaats weggelegd. "Ik denk dat het wel logisch is", vertelde hij donderdag. "Ik ben er vandaag voor het eerst en dan is zaterdag kort dag. Ik hoop snel te gaan spelen, maar dat moet ik zelf afdwingen."

"Ik heb zelf bij Groningen aangeven dat ik verhuurd wilde worden", legt de vrijetrappenspecialist uit aan aan RTV Rijnmond. "Ik wilde graag in de Eredivisie blijven en die kans krijg ik nu bij Excelsior. Bij Groningen kwam ik niet spelen toe, dat is toch jammer. Ik had net mijn contract met drie jaar verlengd dus dit had ik niet in gedachten."

Afgelopen seizoen kwam Van Nieff nog 24 keer in actie voor bekerwinnaar Groningen. "Dat klopt, maar dat was wel als linksback. Niet echt mijn positie. Ik wil mij ook ontwikkelen als middenvelder hier."