Twente legt talentenjacht winnende doelman vast: Ik ben heel blij met dit moment

Twente legt talentenjacht winnende doelman vast: "Ik ben heel blij met dit moment"

27-08-2015 16:21

FC Twente heeft zich verzekerd van een toekomst met Joël Drommel. De achttienjarige doelman zette donderdagmiddag zijn handtekening onder een nieuw, vierjarig contract in Enschede.

Drommel zit sinds dit seizoen bij de hoofdmacht van trainer Alfred Schreuder. "Het is snel gegaan, ben heel blij met dit moment", reageert hij op de clubsite. "Nu hoop ik zo snel mogelijk mijn officiële debuut in de Eredivisie te maken. Uiteindelijk hoop ik bij FC Twente eerste keeper te worden. En dat hoeft niet per se dit seizoen of komend seizoen te zijn. Daar is nog tijd genoeg voor."

De carrière van Drommel is een verhaal apart. Hij begon in de C-jeugd van Almere City FC als veldspeler. "Pas toen er een keeper te weinig was bij Almere, heb ik dat geprobeerd en dat ging me goed af", zegt de doelman, die vervolgens wel een stap terugdeed naar IJsselmeervogels. "In 2014 heb ik meegedaan aan de Nike Challenge Chance, een scoutingsprogramma voor jeugdspelers van over de hele wereld die nog niet voor een profclub spelen."

Drommel won de talentenjacht en kwam zo in beeld bij meerdere profclubs. "Ik heb toen stage gelopen bij FC Twente en had direct het goede gevoel; er was direct een klik. Nu, een jaar later, kan ik vol overtuiging zeggen dat de keuze voor FC Twente de juiste is geweest. Een mooie club met goede trainers. Ik merk dat ik iedere dag stappen maak en ik ben inmiddels tweede keeper. Ik ben heel blij met deze nieuwe verbintenis; mooi dat ik bij FC Twente mijn carrière kan voortzetten."