Puzzelende Faber is bijna tevreden: Zo iemand zoeken we nog

Puzzelende Faber is bijna tevreden: "Zo iemand zoeken we nog"

27-08-2015 16:31

NEC heeft een drukke week achter de rug. De promovendus haalde liefst vier aanwinsten in huis. Aan trainer Ernest Faber de taak om aanstaande vrijdag - tijdens het treffen met Willem II - zijn versterkingen te integreren in zijn elftal. 

"Normaal gesproken zullen Marcel Ritzmaier en Joey Sleegers morgen direct gaan spelen, als er tenminste niets meer gebeurd", vertelt Faber op het digitale thuis van de Nijmegenaren. "Marcel brengt voor op de 'tien' toch een stukje ervaring met zich mee, die ook weet wat er nodig is in de eindfase van een aanval. Dat beetje creativiteit misten we nog de laatste weken. En met Joey aan de linkerkant hebben we een technisch vaardige speler, die goed is tussen de linies en die weet hoe hij een doelpunt moet maken. Met de aanvallende vrijheid die hij krijgt binnen ons systeem, kan hij wat extra's brengen voorin."

Naast Ritzmaier (PSV) en Sleegers (Feyenoord) maakten ook Lucas Woudenberg (eveneens Feyenoord) en Benjamin Kirsten (transfervrij) de overstap naar stadion de Goffert. "We zijn bijna klaar nu, alleen zou ik nog een graag een spits erbij hebben", stelt Faber. 

"Met Kristján Emilsson hebben we een aanspeelpunt en Christian Santos hangt net wat achter de positie, dus we zoeken nog iemand die juist met meer diepgang vanuit de spitspositie kan spelen. Het seizoen is lang en op die manier hebben we meer flexibiliteit in de keuzes voorin, dan kan er anders gespeeld worden als het spel daarom vraagt."