Twente slaat verrassend toe en legt transfervrije clubhopper voor twee jaar vast

Twente slaat verrassend toe en legt transfervrije clubhopper voor twee jaar vast

27-08-2015 17:07
4

FC Twente heeft zich donderdag uit het niets versterkt met een nieuwe vleugelspeler. Chinedu Ede, een 28-jarige Duitser, komt transfervrij over van FSV Mainz 05.

Ede tekent een tweejarig contract in Enschede. "Ik ben erg blij dat met deze overgang naar FC Twente", reageert hij op de website van zijn nieuwe club. "FC Twente is een mooie club en de Nederlandse manier van voetballen spreekt me aan. Offensief en technisch; dat past bij me. Ik ben offensief ingesteld en kan op meerdere posities spelen."

Wedden

Meer odds

Twente is naar eigen zeggen geen onbekende club voor Ede. "Ik ken de club van namen zoals Arnautovic, Elia en Tadic en dat ze in 2011 Champions League speelden. Ik weet dat er veel veranderd is bij FC Twente en er veel spelers zijn vertrokken. Ik wil het team helpen om er een goed seizoen van te maken."

Ede komt uit de jeugdopleiding van Hertha BSC en maakte in 2006 zijn debuut in de hoofdmacht van de club uit Berlijn. Hij kwam vervolgens uit voor MSV Duisberg, FC Union Berlin en kwam in 2012 terecht bij Mainz. De Duitse middenmoter had hem echter niet nodig en verhuurde Ede de laatste jaren aan Kaiserslautern en Anorthosis Famagusta.

Op Cyprus kwam de aanvaller Ted van Leeuwen tegen. "Hij doorliep de verschillende jeugdelftallen bij Duitsland en ik ben hem blijven volgen", zegt de technisch directeur van Twente. "Vorig jaar heb ik met hem gewerkt bij Famagusta en ik weet dat ze hem daar graag hadden gehouden. Het is een speler die op beide vleugels uit de voeten kan en op het middenveld kan spelen. Chinedu is een speler met ervaring en met een goede persoonlijkheid."