PSG betaalt twintig miljoen voor Champions League-uitblinker van Monaco

PSG betaalt twintig miljoen voor Champions League-uitblinker van Monaco

27-08-2015 17:06
2

Paris Saint-Germain heeft Layvin Kurzawa overgenomen van AS Monaco. De vleugelverdediger kost de regerend landskampioen volgens Franse media ongeveer twintig miljoen euro. Kurzawa (22) heeft een vijfjarig contract getekend in Parijs.  

Woensdag verklapte PSG-trainer Laurent Blanc de komst van de linksback al. "Het was een lastige deal voor de clubleiding, omdat AS Monaco een van de belangrijkste concurrenten van Paris Saint-Germain is", tekende Radio France op uit de mond van de oefenmeester. "Ik moet de clubleiding dan ook danken dat het is gelukt. Kurzawa is een uitstekende speler met veel potentieel."

Kurzawa, die afgelopen jaargang veel complimenten kreeg voor zijn optredens in de Champions League namens Monaco, is de tweede grote aankoop van PSG deze zomer. Twee weken maakte Angel Di Maria de overstap van Manchester United naar Parijs. Lucas Digne, een andere vleugelverdediger uit de selectie van de Parijzenaren, werd woensdag verhuurd aan AS Roma. Monaco speelde reeds in op het vertrek van Kurzawa. De Monegasken haalden woensdag Fabio Coentrao in huis.