Opgeluchte De Boer ontevreden over Bazoer: Dit is niet goed voor m'n hart

Opgeluchte De Boer ontevreden over Bazoer: "Dit is niet goed voor m'n hart"

27-08-2015 20:24

Ajax is donderdagavond met de schrik vrijgekomen op bezoek bij Jablonec (0-0), dat in de tweede helft een strafschop miste. Het spel van de Amsterdammers was alles behalve oogstrelend, maar de groepsfase van de Europa League is bereikt. Trainer Frank de Boer was na afloop opgelucht.

Het mislopen van de Europa League zou voor Ajax financieel en sportief gezien een vreselijke domper zijn. Omdat het avontuur in de Champions League al vrij vlot strandde na het mislukte tweeluik tegen Rapid Wien, was het bereiken van de Europa League het hoogst haalbare.

"Dit is niet het beste voor je haren en voor je hart. We hebben er wel voor gevochten. Uiteindelijk zie je dat we met tien man nog meer kansen kregen dan met elf man. Je hebt twee teams nodig om er een leuke wedstrijd van te maken. Dat is ons gelukt met tien man, door de rode kaart van Bazoer. Al was dat niet de opzet natuurlijk, maar we kregen toen wel meer ruimtes", zegt de trainer tegen FOX Sports.

"We gaven de wedstrijd op een gegeven moment zomaar uit handen", gaat de oefenmeester verder. "Natuurlijk neem ik het Bazoer kwalijk. Hij stond helemaal verkeerd, dat heeft ook met jeugdigheid te maken. Als hij dat afleert wordt het een topspeler. Maar hij moet nog heel veel stappen maken."