Schalk breekt met 'geweldige club': Zo snel mogelijk een nieuwe club vinden

Schalk breekt met 'geweldige club': "Zo snel mogelijk een nieuwe club vinden"

27-08-2015 20:24
3

Alex Schalk en Go Ahead Eagles gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. De overeenkomst liep nog twee jaar door, maar op initiatief van de spits is die stopgezet.

Dat meldt Go Ahead donderdagavond via de officiële kanalen. "Dit is een keuze op gevoel. Ik ben van mening dat ik ergens anders meer in mijn kracht kan spelen. Oftewel: in de spitspositie", reageert Schalk, die in Deventer vooral werd gebruikt als linksbuiten. "Dat is geen straf uiteraard. Je doet het voor het team. Maar ik ben van mening dat ik het beste tot mijn recht kom in de spits."

De 23-jarige spits, die eerder uitkwam voor NAC Breda en Jong PSV, kiest naar eigen zeggen voor zichzelf. "Ik heb ook eerlijk tegen ze gezegd: als jullie mij als buitenspeler willen gebruiken, kunnen jullie misschien beter een echte buitenspeler halen in plaats van mij. Zo hebben we open met elkaar kunnen praten. Aan de andere kant moet ikzelf nu voor mijn eigen carrière kiezen."

"Go Ahead Eagles blijft een geweldige club, die gewoon uitstekend bij mij past. Een ontzettend leuke spelersgroep, een prachtig stadion en geweldige fans. Bovendien woonde ik met heel veel plezier in Deventer. Als transfervrije speler gaan mijn zaakwaarnemer en ik ons nu richten op het zo snel mogelijk vinden van een nieuwe club met een nieuwe uitdaging."