Ordinaire tirade komt Piqué duur te staan: mandekker krijgt flinke schorsing

Ordinaire tirade komt Piqué duur te staan: mandekker krijgt flinke schorsing

27-08-2015 21:24
2

De Spaanse voetbalbond kent geen genade. Gerard Piqué, verdediger van FC Barcelona, heeft een straf van vier duels schorsing aan zijn broek gekregen.

De mandekker kreeg vorige week maandag een directe rode kaart na een flinke tirade aan het adres van de grensrechter. 'Ik schijt op je hoerenmoeder', zou de international gezegd hebben tegen de assistent, die dat na afloop van het duel beweerde.

Barça kwam vervolgens met een officieel statement naar buiten, waarin dit glashard werd ontkend. De verdediger heeft in ieder geval spijt van zijn daad. Dat liet hij weten via Twitter. 'Sorry voor mijn gedrag. Dit is niet goed te praten. De emoties liepen hoog op. Maar ik heb de grensrechter niet persoonlijk uitgescholden.'

In de Spaanse media werd gesuggereerd dat Piqué zo'n vier duels moet toekijken. Inmiddels is dat bevestigd. Barcelona ging in beroep, maar kreeg nul op het rekest. Dat heeft de voetbalbond donderdagavond naar buiten gebracht. De eerste van de vier wedstrijden schorsing heeft Piqué inmiddels uitgezeten.