Heftige concurrentie bij Feyenoord: Ik hoop dat ik gewoon mag blijven staan

Heftige concurrentie bij Feyenoord: "Ik hoop dat ik gewoon mag blijven staan"

27-08-2015 21:33
1

Feyenoord trok deze zomer Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden aan en dus is het druk in het centrum van de defensie. Dat kan ten koste gaan van Sven van Beek.

De jonge verdediger (21) strijdt met Botteghin om een plek in de basis. Vooralsnog blijft hij staan, maar daar kan aanstaande zondag al verandering in komen. Van Beek is de favoriet om de plek van de geblesseerde Rick Karsdorp op de positie van rechtsback over te nemen.

"Maar ik hoop dat ik gewoon centraal mag blijven staan", geeft Van Beek toe tegenover Feyenoord TV. "Ik heb gewoon een voorkeur en met mijn kwaliteiten kan ik beter uit de voeten als centrale verdediger. Daar sta ik dus liever. Maar, zoals ik ook al heb gezegd tegen de trainer, speel ik gewoon rechtsback als ik daar nodig ben."

Feyenoord gaf de laatste twee competitieduels weinig tot niets weg, met een centrum dat naast Van Beek bestond uit Van der Heijden. De verdediger, die Terence Kongolo heeft 'weggejaagd' naar de linksbackpositie, is nieuw in De Kuip.

"Natuurlijk. Ik heb altijd centraal gestaan met Terence en Jan-Arie is een iets andere voetballer. Maar het gaat goed", vervolgt Van Beek, die concurrentie heeft van Botteghin. "Hij is hartstikke goed. Dit seizoen is de concurrentie erger dan de voorgaande jaren. Maar dat houdt de groep scherp."