AZ door het dolle heen: Die luizenploeg kwam alleen maar om te counteren

AZ door het dolle heen: "Die luizenploeg kwam alleen maar om te counteren"

27-08-2015 22:10
7

AZ gaat FC Groningen en Ajax achterna. De Alkmaarders boekten donderdagavond een 2-0 overwinning op Astra Giurgiu en zodoende is deelname aan de Europa League een feit. De doelpunten werden gemaakt door Jop van der Linden en Robert Mühren.

Tien minuten voor tijd was het Van der Linden met een rake vrije trap. "Ik had er al een aantal gehad en bij deze wist ik het zeker: ik wilde hem er hoe dan ook in jagen. Eigenlijk was het de bedoeling om 'm in de korte hoek te schieten, maar het is heerlijk om gewoon de wedstrijd open te breken na al die gemiste kansen. We hebben een hoop corners gekregen, maar door hun lengte was het moeilijk daarvan te profiteren", zegt hij tegen FOX Sports. "Wat ik nu ga doen? Een paar luchtflessen op mijn rug binden en een biertje drinken."

"Dit voelt heerlijk, vooral na die matige invalbeurt van afgelopen weekend", zegt Mühren, die een kwartier voor tijd inviel. "Dit was zwaarder dan een hele wedstrijd. De keeper dacht waarschijnlijk dat ik in één keer ging schieten, maar in plaats daarvan omspeelde ik hem. De ontlading was enorm, dat wil je niet weten. Dit gaan we op een gepaste manier vieren."