Klap voor Koeman, Van Persie naar Europa League, Dortmund haalt uit

Klap voor Koeman, Van Persie naar Europa League, Dortmund haalt uit

27-08-2015 22:38
5

Southampton is dit seizoen niet te bewonderen in de Europa League. FC Midtjylland was over twee duels nipt te sterk voor de ploeg Ronald Koeman, die het donderdagavond niet kon bolwerken.

Southampton strompelde vorige week naar een 1-1 gelijkspel op St. Mary's en in Denemarken ging het niet veel beter. Sterker nog, Midtjylland kwam na een half uur spelen verdiend op voorsprong. Morten Duncan Rasmussen tekende voor de 1-0.

Wedden

Meer odds

Vervolgens werd er niet meer gescoord, waardoor Midtjylland zich ten koste van Southampton plaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Engelse club was in een eerder stadium nog veel te sterk voor Vitesse.

Van Persie en Dortmund
Robin van Persie ging het een stuk beter af. De spits won met Fenerbahçe eenvoudig met 3-0 van Atromitos FC, nadat de Turkse topclub de heenwedstrijd van vorige week al met 1-0 had gewonnen. Van Persie, die deze zomer overkwam van Manchester United, kwam zelf niet tot scoren.

In Duitsland was Borussia Dortmund goed voor een monsterscore. Na een vroege achterstand tegen Odd Grenland was de Duitse club wakker, wat resulteerde in een 7-2 uitslag. Marco Reus was de grote man met een hattrick. Het heenduel was al in een spectaculaire 3-4 geëindigd.