Klap van 'buitencategorie' voor Dost in aantocht: Zagen het al lang aankomen

Klap van 'buitencategorie' voor Dost in aantocht: "Zagen het al lang aankomen"

27-08-2015 23:35
3

VfL Wolfsburg werd donderdagavond bij de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan PSV. Dat betekent een rentree van Bas Dost in Nederland.

De spits van Wolfsburg vindt dat zijn club het een stuk slechter had kunnen treffen. "Dit is voor ons een prima loting", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Als je in pot 4 zit, weet je dat het sowieso een moeilijke poule wordt. Met Real Madrid en Paris Saint-Germain was het bijvoorbeeld lastiger geworden. Voor mij is het leuk dat PSV erbij zit, zodat ik weer een keer in Nederland kan voetballen."

Dost zat donderdagavond samen met zijn ploeggenoten voor de televisie. "We zaten met spanning te kijken. "De echte topclubs zitten niet in onze poule, dus mogen we niet ontevreden zijn. Manchester United is de favoriet, de anderen gaan voor de tweede plaats. De top-twee, dat is ons doel."

PSV ontloopt in elk geval Kevin De Bruyne. De Belgische ster van Wolfsburg is op weg naar Manchester City. "Dat Kevin weggaat is heel vervelend, maar we zagen het al lang aankomen. Hij is een speler van de buitencategorie en heeft deze transfer na zijn geweldige seizoen ook verdiend", aldus Dost, die zelf nergens heen lijkt te gaan. "Ik heb de knop omgezet. Het is voor 95 procent zeker dat ik blijf. Ik heb zin om te voetballen en ben in vorm. Dit kon wel eens een mooi seizoen worden."