'Advocaat strijdt met drie clubs om Oranje-international en wil bekende van PSV'

'Advocaat strijdt met drie clubs om Oranje-international en wil bekende van PSV'

28-08-2015 07:48
3

Sunderland heeft de pijlen tijdens de laatste dagen van de transfermarkt gericht op Jonathan de Guzman en Ola Toivonen van Stade Rennes. De Guzman lijkt overigens niet aan de slag te gaan bij The Black Cats.

Napoli, de huidige club van De Guzman, had al een akkoord over een huurdeal liggen met Sunderland. Maar volgens Sunderland Echo gaat de middenvelder niet in op de avances van Dick Advocaat en zijn mannen. The Black Cats hadden ook een koopoptie in de huurovereenkomst met de Italiaanse club opgenomen. Juist die clausule zou nu roet in het eten gooien.

De zaakwaarnemer van De Guzman, Fabian Parisi, heeft verklaard dat er nog een mogelijkheid ligt als Sunderland afziet van de koopoptie. Napoli heeft De Guzman verzocht om de aanbieding van Sunderland serieus te nemen en nogmaals te overwegen. Ook Olympique Marseille, AFC Bournemouth en Everton worden aan de Oranje-international gelinkt.

In de tussentijd kijkt Sunderland verder en is het uitgekomen bij ex-PSV'er Toivonen. De 29-jarige aanvallende middenvelder werkte eerder al met Advocaat samen bij PSV. Mede door het salaris dat Toivonen vangt, is Rennes bereid hem te verkopen.