Ajacied valt buiten de boot: Ene dag de held, een dag later kon ik er niets van

Ajacied valt buiten de boot: "Ene dag de held, een dag later kon ik er niets van"

28-08-2015 08:15
7

Lucas Andersen had een ander carrièrepad voor ogen, maar de realiteit is dat de Deense aanvallende middenvelder dit seizoen op huurbasis bij Willem II speelt. De Ajacied is helder. "Eerlijk gezegd is het wel een stapje terug."

"Ajax is in alles de grootste club van Nederland. Maar ik wil graag spelen, laten zien wie ik ben. Mezelf belangrijk voelen. En dat kan hier. Hopelijk", zegt Lucas Andersen in gesprek met het Algemeen Dagblad. Andersen kende een goede periode bij Ajax en had zelfs een basisplaats. "De ene dag was ik de held bij Ajax, een dag later kon ik er niets meer van. Als je dan vervolgens niet meer speelt, is het nog moeilijker. Dan ga je aan jezelf twijfelen."

"Ik ben nog steeds maar twintig, heel jong eigenlijk. Ik moet er niet teveel over nadenken en vooruitkijken naar deze periode bij Willem II." Bij de Tilburgers hoopt  Andersen zich iets meer in de schaduw te kunnen ontwikkelen. "Omdat ik van Ajax kom zijn de verwachtingen misschien hoog, maar qua club is het minder. De druk vanuit de pers staat er hier bijvoorbeeld niet vol op."

Bij Ajax is dat wel het geval. Andersen kreeg al snel het gevoel dat hij in Amsterdam buiten de boot zou vallen. "Ik merkte het direct na de vakantie. Ik stond niet heel vaak in de basis op trainingen. Er was nog niks gezegd, maar ik voelde dat er iets nieuws nodig was. Toen ik wist dat mijn toekomst voor dit seizoen niet bij Ajax lag, had ik het even zwaar. Maar ik heb mijn teleurstelling in Amsterdam gelaten. Ik wil hier graag spelen en zo snel mogelijk laten zien dat ik goed genoeg ben voor dit niveau", besluit de Deen.