'Geloof mij: hier leren ze zo veel meer van dan van de Eredivisie'

'Geloof mij: hier leren ze zo veel meer van dan van de Eredivisie'

28-08-2015 08:34
10

John van den Brom, trainer van AZ, was maar wat blij dat zijn team donderdagavond met 2-0 won van Astra Giurgi en zodoende de groepsfase van de Europa League bereikte. De oefenmeester deelde onbewust een 'tikkie' uit aan de Eredivisie.

Het was duidelijk dat Van den Brom na afloop van het duel met Astra door het dolle heen was. "Dat heb je net wel op het veld kunnen zien aan de ontlading. Ik heb het ook naar de jongens toe uitgesproken: we hebben vier Europese wedstrijden gespeeld en vier keer zijn we de betere ploeg geweest", aldus de coach tegenover NOS. Het eerste duel ging met 3-2 verloren.

"We hadden een plan A. Dat was zoals we gespeeld hebben. En daar kun je niks op afdingen. Geweldig uitgevoerd en hartstikke leuk en mooi om te zien. Maar het duurde wel lang voordat die goal viel. En dan moet je iets doen", weet Van den Brom. Uiteindelijk maakte Jop van de Linden de 1-0 en verzorgden zijn invallers Muamer Tankovic en Robert Mühren de 2-0. AZ zit in de koker. "Het wordt zwaar, maar wel heel mooi. De spelers gaan heel veel internationale ervaring opdoen. Want geloof mij: hier leren ze zo veel meer van dan van de competitie."