Van Gaal waarschuwt Blind voor plek in elftal: Dat is toch ook een international

Van Gaal waarschuwt Blind voor plek in elftal: "Dat is toch ook een international"

28-08-2015 09:30
5

Louis van Gaal, manager van Manchester United, is blij dat zijn club de groepsfase van de Champions League heeft bereikt. Dat is ook goed nieuws voor Memphis Depay, denkt de oefenmeester. Op de loting reageerde de coach kort.

"Op zo'n loting heb ik toch geen invloed. Dus vind ik het nuttiger om te volgen hoe Marcos Rojo zijn rentree maakt bij ons beloftenteam", aldus Van Gaal in gesprek met het Algemeen Dagblad. United zit in de Champions League in een poule met PSV, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg. Memphis keert zodoende al snel weer terug in Eindhoven. 

"Spelers als Memphis, die kunnen zich twee keer zo snel ontwikkelen met Champions League-voetbal erbij. Maar of dat ook daadwerkelijk gebeurt, ligt altijd aan de speler zelf. Ik ben net als iedereen benieuwd hoe het straks uitpakt", vervolgt de coach, die Daley Blind een positie centraal achterin gaf. "Ik ben niet verrast hoe Daley het doet. Ik zag bij zijn komst in hem al een centrale verdediger."

"Het is nu allemaal hosanna rond Blind, maar in Engeland heb je ook heel grote, sterke spitsen. Dan moet ie ook bewijzen dat-ie het redt op zijn orientatië en zijn techniek. Bovendien komt Rojo terug. Dat is toch ook een international van Argentinië", waarschuwt Van Gaal.