Koeman ontredderd na sportief drama: Dan is de teleurstelling toch wat anders

Koeman ontredderd na sportief drama: "Dan is de teleurstelling toch wat anders"

28-08-2015 10:30
3

De uitschakeling in de Europa League is een klap voor Southampton. Ronald Koeman stak afloop van de nederlaag tegen FC Midtjylland (1-0) zijn teleurstelling dan ook niet onder stoelen of banken. 

"Als je geen kansen creëert is de teleurstelling toch wat anders, maar ik denk dat we goed speelden. Ik ben enorm teleurgesteld. We begonnen goed aan de wedstrijd en waren het betere team", beschouwde de Nederlandse manager na op de website van The Saints. 

Wedden

Meer odds

"We hadden goede kansen in de eerste vijftien minuten, maar we waren wellicht niet efficiënt genoeg", constateerde Koeman. "Soms heb je een beetje geluk nodig. Je weet dat het een totaal andere wedstrijd wordt, als je in het eerste kwartier een van die kansen afmaakt. Bij hun eerste kans was het meteen raak. Dat maakt een hoop verschil in een wedstrijd, het heeft invloed op hoe we spelen."

De uitschakeling betekende een déjà vu voor de trainer. Ook met Feyenoord strandde Koeman in de seizoenen 2012/13 en 2013/14 in de voorronde van de Europa League. Toen ging het mis tegen respectievelijk Sparta Praag en Kuban Krasnodar.