Nederlandse scheidsrechter krijgt volle laag na hectisch Europa League-duel

28-08-2015 11:11
10

Scheidsrechter Kevin Blom heeft zich niet populair gemaakt in Oostenrijk. De nationale media maakten de ochtend na de wedstrijd gehakt van hem.

De Nederlandse arbiter floot donderdagavond de Europa League-wedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Dinamo Minsk. In de verlenging keurde Blom een doelpunt van Salzburg af wegens buitenspel. De trainer van Salzburg en de Oostenrijkse media vonden die beslissing volkomen onterecht.

De Oostenrijkse krant oe24.at noemde Blom 'Tomaten-Schiri', wat zich laat vertalen als tomatenscheidsrechter. 'Reglementair doelpunt afgekeurd', kopte de site. Red Bull-trainer Peter Zeidler werd ook kwaad van de prestatie van Blom. "Op deze manier uitgeschakeld worden zou ik niet eens bitter willen noemen, liever zou ik een heel ander bijvoeglijk naamwoord gebruiken."

Red Bull verloor de eerste wedstrijd met 2-0, maar wist die stand in eigen huis recht te trekken. In de verlenging scoorden de Oostenrijkers een derde doelpunt, waarmee ze op weg zouden zijn naar de groepsfase. Blom keurde de treffer echter af. Red Bull werd vervolgens na strafschoppen uitgeschakeld.