Blind neemt jong Ajax-duo ook op in definitieve Oranje-selectie

Blind neemt jong Ajax-duo ook op in definitieve Oranje-selectie

28-08-2015 13:18
80

Danny Blind heeft de Ajacieden Kenny Tete en Jaïro Riedewald opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Dat heeft de KNVB vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Ook Vurnon Anita is opgenomen in de definitieve selectie. Hij keert na vijf jaar afwezigheid terug. Ten opzichte van de voorselectie zijn Kenneth Vermeer (Feyenoord), Virgil van Dijk (Celtic), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg) Marco van Ginkel (Stoke City), Nigel de Jong (AC Milan), Bas Dost (VfL Wolfsburg) en Jeremain Lens (Sunderland) afgevallen. 

PSV-doelman Jeroen Zoet krijgt de voorkeur boven Vermeer, die de afgelopen weken bij Feyenoord in matige vorm stak. Ook het afvallen van Nigel de Jong is opmerkelijk. Blind geeft Anita de voorkeur. Door blessures kan Blind sowieso geen beroep doen op Ron Vlaar, Jetro Willems, Jordy Clasie en Kevin Strootman.

Oranje speelt op donderdag 3 september in eigen huis tegen IJsland. Drie dagen later wacht in het Turkse Konya de lastige uitwedstrijd tegen Turkije. Nederland staat derde in de groep met vijf punten achterstand op IJsland, drie op nummer twee Tsjechië en twee punten voorsprong op nummer vier Turkije. De eerste twee landen plaatsen zich direct voor het EK in Frankrijk, de nummer drie speelt play-offs.