Van Bronckhorst praat met pupil: Er is veel gebeurd, het doet veel met hem

Van Bronckhorst praat met pupil: "Er is veel gebeurd, het doet veel met hem"

28-08-2015 12:49
1

Het is onrustig rond Tonny Vilhena. De middenvelder van Feyenoord leek op weg naar Sampdoria, maar sloeg een aanbod uit Italië af door trieste familie-omstandigheden.

Giovanni van Bronckhorst heeft respect voor de manier waarop Vilhena met de situatie omgaat. Vrijdagochtend sprak hij met zijn twintigjarige pupil. "Er is veel gebeurd, het doet veel met hem. Hoe hij het nu doet hier, daar valt niets op aan te merken", aldus de Feyenoord-trainer volgens RTV Rijnmond op de persconferentie.

Wedden

Meer odds

Feyenoord neemt het zondag op tegen PSV, een kraker van de bovenste plank voor de koploper van de Eredivisie, weet ook Van Bronckhorst. "We hebben helaas geen wedstrijden tegen Sevilla, Standard Luik of AS Roma. Dit soort wedstrijden als in Eindhoven zijn nu onze meetmomenten. Na vier wedstrijden al een gat van zeven punten slaan, dat is vroeg. Maar het zegt nog niks, de stand moet je nog niet bekijken."

Wie in Eindhoven in de spits staat, laat de trainer in het midden. "Het kan best zo zijn dat Kazim en Kramer elkaar een heel seizoen afwisselen als basisspeler. Die keuze blijft het hele seizoen. Afhankelijk van de tegenstander en de vorm van de dag maak ik mijn keuze. Ik ga mogelijk vaak wisselen."

Van Bronckhorst kan zondag waarschijnlijk beschikken over Rick Karsdorp. De rechtsback maakte gedurende deze week zijn rentree op de training. In het geval Karsdorp tóch niet inzetbaar is, schuift Sven van Beek op naar rechts en komt er een plek vrij voor Eric Botteghin.