Mooie loting voor AZ: confrontaties met Spanjaarden, Duitsers en Serven

Mooie loting voor AZ: confrontaties met Spanjaarden, Duitsers en Serven

28-08-2015 13:49
7

AZ treft in groep L van de Europa League Athletic Bilbao, FC Augsburg en Partizan Belgrado. Die drie tegenstanders kwamen vrijdagmiddag uit de loting. 

De meest aansprekende naam die de formatie uit Alkmaar gaat treffen in Europa, is die van Bilbao. De Baskische subtopper veroverde twee weken geleden nog de Spaanse Super Cup, door FC Barcelona in een tweeluik te kloppen. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg van trainer Ernesto Valverde op de zevende plaats in de Primera Division.

Bij Augsburg staat een Oranje-international onder contract. Paul Verhaegh (31), ex-speler van onder meer Vitesse, speelt al sinds 2010 bij de Duitse formatie. Augsburg kende afgelopen jaargang een uitstekend seizoen. De club eindigde op een knappe vijfde plaats in de Bundesliga en plaatste zich daarmee voor de Europa League. 

Partizan Belgrado nam in de afgelopen jaren regelmatig deel aan de Champions League. In eigen land is de club al ruim tien jaar lang geen kampioen meer geworden. Afgelopen jaar kwam Partizan ook uit in de poulefase van de Europa League. Toen pakte de club twee punten in een poule met Tottenham Hotspur, Neftçi Baku en Asteras.