Cocu te spreken over transferzomer Feyenoord: 'Ze zijn rijper dan vorig seizoen'

Cocu te spreken over transferzomer Feyenoord: 'Ze zijn rijper dan vorig seizoen'

28-08-2015 14:31
10

Phillip Cocu beseft dat de druk er zondag vol op staat bij PSV. De Eindhovenaren staan vier punten achter tegenstander Feyenoord en kunnen zich geen nederlaag permitteren.

In tegenstelling tot Feyenoord verspeelde PSV al wél punten. "Het is een belangrijke wedstrijd, zo vroeg in het seizoen. We moeten de wil tonen om tot het gaatje te gaan", aldus de hoofdtrainer, die alleen de langdurig geblesseerde Jetro Willems en Florian Jozefzoon moet missen. "We hebben een fitte groep."

Wedden

Meer odds

"Héctor Moreno is fit, heeft heel de week meegetraind en heeft de manier van spelen leren kennen. Hij is inzetbaar. Of hij wel of niet speelt, zien we zondag", hult Cocu zich in nevelen op de clubsite. Over tegenstander Feyenoord is hij positief. "Het is een goede ploeg. Ze hebben goed ingekocht en zijn rijper dan vorig seizoen. Het zal lastig worden. De noodzaak om drie punten te halen is groter geworden, maar de competitie wordt zondag nog niet beslist."

Met het vertrek van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay leverde PSV flink wat scorend vermogen in. Dat bleek tijdens de eerste drie competitiewedstrijden, waarin de Eindhovenaren moeite hadden met het benutten van de kansen. "De doelpunten die weg zijn gevallen, moeten niet alleen worden opgevangen door de nieuwe jongens. Iedereen heeft kunnen zien dat we in staat zijn kansen te creëren, we zijn alleen nog niet altijd effectief geweest. Het hele team moet ervoor zorgen dat dat verbeterd wordt. Ook de achterhoede bijvoorbeeld."