In het kort: Basisdebuut bij Utrecht lonkt voor Duitser, verdediger mist Ajax

In het kort: Basisdebuut bij Utrecht lonkt voor Duitser, verdediger mist Ajax

28-08-2015 21:30
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Basisdebuut lonkt voor Utrecht-aanwinst
Rico Strieder staat aan de vooravond van zijn basisdebuut bij FC Utrecht. De 23-jarige Duitse middenvelder, die samen met trainer Erik ten Hag de overstap maakte van Bayern München naar Nederland, vervangt waarschijnlijk de geblesseerde Christian Kum. Laatstgenoemde heeft nog last van zijn enkel.

Monaco haalt City-talent
Marcos Lopes vervolgt zijn toekomst bij AS Monaco. De twintigjarige Portugese middenvelder komt over van Manchester City, dat hem afgelopen seizoen al verhuurde aan Lille OSC. Bij City wordt Lopes vooral herinnerd als de jongste doelpuntenmaker ooit van de club. Op de leeftijd van zeventien jaar en negen dagen scoorde hij in 2011 tijdens zijn debuut in de League Cup-wedstrijd tegen Watford.

Standard ontslaat coach
Slavoljub Muslin is niet langer de coach van Standard Luik. De oefenmeester werd verantwoordelijk gehouden voor de pijnlijke Europa League-uitschakeling tegen Molde FK en wordt vervangen door assistent Eric Deflandre. Standard kende onder Muslin ook al geen al te beste start in de Belgische competitie. Na vijf wedstrijden bezet de club de negende plaats.

De Gea geselecteerd voor Spanje
Hoewel David de Gea bij zijn club Manchester United niet meer aan spelen toekomt, maakt de sluitpost wel gewoon deel uit van de nationale ploeg van Spanje. Bondscoach Vicente del Bosque heeft hem opgeroepen voor de komende twee kwalificatieduels van volgende week. United-coach Louis van Gaal geeft Sergio Romero momenteel de voorkeur boven De Gea, die met zijn hoofd teveel bij een transfer naar Real Madrid zou zijn.

Verdediger mist Ajax

Henk Fraser kan geen beroep doen op Timothy Derijck, als ADO Den Haag het zondagmiddag opneemt tegen Ajax. De 28-jarige verdediger heeft volgens Omroep West last van een hamstringblessure, die hij deze week opliep tijdens de training. Het is nog niet bekend hoe ernstig de kwetsuur is en hoelang Derijck nodig heeft voor zijn herstel. De kans is groot dat Tommy Beugelsdijk hem vervangt tegen Ajax.

Buijs op weg terug
Jordy Buijs is bijna terug van een lange revalidatie. SC Heerenveen, de club van de verdediger, meldt dat het herstel van Buijs en ook Joost van Aken volgens schema verloopt. De twee trainen weer met de groep mee. "Jordy traint volledig met de groep mee", vertelt fysiotherapeut Erik ten Voorde op de clubsite. "Het gaat prima. Zoals het nu gaat zal zijn rentree op de velden niet lang op zich laten wachten." Ook Joost van Aken traint met de selectie mee. "Het gaat goed, maar Joost bouwt soms nog wat spanning op in de hamstring. We zijn voorzichtig met hem."

Guardado inzetbaar
PSV kan komend seizoen 'gewoon' beschikken over Andrés Guardado in de Champions League. De Mexicaanse leider kreeg vorig seizoen in het verloren Europa League-duel met Zenit Sint-Petersburg een gele kaart en stond op scherp. Door het verlies van PSV vervalt de schorsing echter, weet het Eindhovens Dagblad. Guardado kan daardoor in actie komen als zijn club het opneemt tegen Manchester United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg.