Ajax start tegen Celtic, aantrekkelijk thuisduel Groningen, heet avondje AZ

Ajax start tegen Celtic, aantrekkelijk thuisduel Groningen, heet avondje AZ

28-08-2015 15:35
4

Ajax start de groepsfase van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen Celtic. FC Groningen start in eigen huis tegen Olympique Marseille. Dat heeft de UEFA vrijdag bekendgemaakt.

Ajax begint én eindigt in eigen huis. Op de laatste speeldag (10 december) komt het Noorse Molde FK op bezoek in de Arena. Na de opening tegen Celtic volgen met achtereenvolgens Molde en Fenerbahçe twee uitwedstrijden voor Ajax. Robin van Persie en co komen vervolgens op donderdag 5 november naar de Arena. Op 26 november gaat Ajax opnieuw op bezoek bij Celtic.

FC Groningen opent met de aantrekkelijke thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille. De ploeg van Erwin van de Looi speelt vervolgens tegen SC Braga (uit), Slovan Liberec (uit), Slovan Liberec (thuis), Olympique Marseille (uit) en als afsluiting thuis tegen Braga.

AZ wacht direct een heet avondje in Belgrado. De Alkmaarders openenen namelijk tegen Partizan. Vervolgens zijn Athletic (thuis), Augsburg (thuis), Augsburg (uit), Partizan (thuis) en Bilbao (uit) de tegenstander.