Ajax maakt serieus werk van nieuwe doelman: De contacten zijn gelegd

Ajax maakt serieus werk van nieuwe doelman: "De contacten zijn gelegd"

28-08-2015 16:11
9

Ajax staat op het punt zich te versterken met een nieuwe doelman. Het gaat om het zeventienjarige Servische keeperstalent Dorde Nikolic, die onder contract staat bij Jagodina.

De Servische club verwacht dat de sluitpost binnenkort naar Amsterdam vertrekt. "Ajax heeft zijn oog op onze jonge doelman laten vallen", zegt Jagodina-voorzitter Goran Milanovic tegen Zurnal. "De contacten met Ajax zijn gelegd. Het meest waarschijnlijke is dat Nikolic na dit seizoen, dus volgend jaar zomer, richting Amsterdam gaat."

Nikolic is pas zeventien jaar oud, maar al eerste doelman van Jagodina, de hekkensluiter van de hoogste afdeling van Servië. Jagodina, dat vorig seizoen in de middenmoot eindigde, pikte hem een klein jaar geleden op bij de jeugd van Partizan.

Mocht het daadwerkelijk tot een deal komen, dan komt Nikolic in ieder geval één landgenoot tegen. Nemanja Gudelj is sinds de zomer speler van Ajax. De kans is klein dat Frank de Boer (foto) meteen een beroep op hem doet. Onder meer Jasper Cillessen, Diederik Boer en André Onana, Indy Groothuizen en Norbert Alblas staan onder de lat in Amsterdam.