Jans heeft niets aan 'ontevreden speler': En dan wordt hij een stuk minder

Jans heeft niets aan 'ontevreden speler': "En dan wordt hij een stuk minder"

28-08-2015 16:37
2

Ron Jans ligt niet wakker van het vertrek van Ben Rienstra naar AZ. Een aderlating is het wel, maar de trainer van PEC Zwolle heeft naar eigen zeggen niets aan een ontevreden speler.

"Als je Ben tegenhoudt, heb je een ontevreden speler en dan wordt Ben een stuk minder, denk ik", vertelt Jans aan RTV Oost. "In de huidige tijd moet je heel flexibel zijn. je moet nooit denken dat je vastigheid hebt, want dingen veranderen heel snel en dan moet je meeveranderen en bouwen en dat vind ik eigenlijk wel een mooie uitdaging."

De PEC-trainer ziet het vertrek van Rienstra naar AZ liever als iets positiefs. "Dit is zoals het moet: hij is transfervrij gekomen en heeft zich hier echt fantastisch ontwikkeld van een centrale verdediger naar een heel complete middenvelder. Hij gaat nu weer door voor een transferbedrag dat voor de club weer heel goed is."

Door het vertrek van Rienstra speelt PEC Zwolle zaterdagavond met een piepjong en onervaren middenveld tegen sc Heerenveen. Wouter Marinus (20), Rick Dekker (20) en Abdel El Hasnaoui (21) staan in de basis van Jans.