PEC Zwolle rondt langverwachte komst van supertalent af: Blij met zijn komst

PEC Zwolle rondt langverwachte komst van supertalent af: "Blij met zijn komst"

28-08-2015 17:02
4

PEC Zwolle heeft zich eindelijk versterkt met Gustavo Hebling. De Braziliaanse middenvelder wordt voor twee seizoenen gehuurd van Paris Saint-Germain.

PEC bevestigt vrijdagmiddag de komst van Hebling via de officiële kanalen. Het negentienjarige supertalent, afkomstig uit de stal van zaakwaarnemer Mino Raiola, trainde de laatste weken al mee in Zwolle, maar moest wachten op het moment dat PSG hem vrijgaf. Dat is nu eindelijk, na weken wachten, gebeurd.

Wedden

Meer odds

"Het is erg mooi dat het is gelukt om een talent als Gustavo voor twee seizoenen naar PEC Zwolle te halen", jubelt Gerard Nijkamp (foto), technisch directeur van PEC, op de clubsite. "In het verleden kwam Gustavo meerdere keren uit voor het Braziliaanse nationale elftal onder 17 en onder 19 jaar. Hij is een dynamische speler, die in Zwolle de tijd krijgt om zich aan te passen en volledig wedstrijdfit te worden. We zijn blij met zijn komst."

Hebling signeerde deze zomer een vijfjarig contract bij Paris Saint-Germain, dat hem transfervrij overnam van São Paulo. De kampioen van Frankrijk wil hem eerst twee jaar laten rijpen in de Eredivisie. Ron Jans kan in het competitieduel met sc Heerenveen (zaterdag) nog niet over de middenvelder beschikken. In de komende dagen probeert PEC Zwolle een werkvergunning voor de Braziliaan te realiseren.