Kippenvel van die verhalen, als we weer van Ajax winnen loop ik de polonaise

"Kippenvel van die verhalen, als we weer van Ajax winnen loop ik de polonaise"

28-08-2015 19:34
9

ADO Den Haag reist zondag af naar Amsterdam voor het treffen met Ajax. Bij een overwinning staat er mogelijk een verrassing te wachten. De laatste keer dat ADO in de Arena wist te winnen dateert van eind 2011. Op de terugweg naar Den Haag werd de spelersbus op de snelweg opgewacht door dolenthousiaste supporters.

"De verhalen van toen heb ik gehoord, ja. Daar kreeg ik al kippenvel van. Als winnen van Ajax weer lukt, dan trek ik m'n shirtje uit en loop ik de polonaise. Er is zeker wat te halen. Tien jaar geleden zouden we erheen gaan zonder enige hoop. De vraag was alleen met hoeveel we zouden verliezen. We hebben nu een heel goed en volwassen team. Ajax is nog niet best", zegt verdediger Gianni Zuiverloon, die eerder bij onder meer Feyenoord, sc Heerenveen en West Bromwich Albion speelde, tegen Omroep West.

De komst van Tommie Beugelsdijk heeft de concurrentie in de achterhoede alleen maar een boost gegeven. Zuiverloon, die lang uit de roulatie leek te zijn, is in ieder geval inzetbaar. "Ik kan spelen en heb nergens last van. Ik heb de trainer nog niet gesproken. Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan om fit te zijn voor deze wedstrijd. Aanvankelijk werd gedacht dat mijn herstel zo'n zes weken zou duren. Het is nu aan de trainer of hij een beroep op me doet of niet. Ik heb wel geluk gehad, want de dokter dacht aan een flinke spierscheuring in mijn kuit."