Samenwerking tussen Londense en Nederlandse club aanstaande: Europese top

Samenwerking tussen Londense en Nederlandse club aanstaande: "Europese top"

28-08-2015 20:20
1

Een samenwerkingsverband tussen VVV-Venlo en West Ham United is in de maak. De gesprekken tussen de Premier League- en Jupiler League-club zijn reeds gevoerd, al wil trainer Maurice Steijn nog niet te hard van stapel lopen.

In Nederland werken Vitesse en Chelsea al nauw samen. Het samenwerkingsveband tussen VVV-Venlo en West Ham United moet nog handen en voeten krijgen, legt Steijn uit. De coach van de Limburgers is in ieder geval hoopvol gestemd. "Het is nog in een vroeg stadium. Er zijn een aantal gesprekken geweest. Dat ziet er van beide kanten goed uit", zegt de oefenmeester tegen FOX Sports.

Hoe de uiteindelijke samenwerking ingevuld gaat worden is nog niet duidelijk. Het zou kunnen dat spelers de tijdelijke overstap van Londen naar De Koel maken om zoedoende ervaring op te doen. "Een club als VVV kan daar heel erg zijn voordeel uit doen", beseft Steijn. "West Ham wil in de komende jaren naar de top 20 van Europa. Als je met zo'n club kan samenwerken, denk ik dat dat een hele goede zaak is."