Blijvende Haller moet Utrecht aan eerste zege helpen: Onnodige fouten

Blijvende Haller moet Utrecht aan eerste zege helpen: "Onnodige fouten"

28-08-2015 20:34

FC Utrecht hoopt zaterdag tegen FC Groningen haar eerste overwinning van dit seizoen te pakken. De Domstedelingen verloren van Feyenoord en speelden gelijk tegen sc Heerenveen en ADO Den Haag. Tijd voor een driepunter, meent trainer Erik ten Hag. Positief is het feit dat spits Sebastien Haller vrijdag heeft bevestigd bij FC Utrecht te blijven.

"We moeten er elke training en elke wedstrijd een stapje bij zetten en onszelf blijven verbeteren. En die overwinning een keer binnenslepen. Een wedstrijd duurt 95 minuten. We waren er al een paar keer dichtbij. Hadden zelfs alle drie onze wedstrijden kunnen winnen, maar lieten de zeges schieten. Niet omdat de tegenstander beter was, maar omdat wij fouten maakten. Die fouten moeten we steeds minder gaan maken. Dan komt de overwinning", zegt hij op de clubsite.

"De spelers moeten zichzelf belonen", gaat Ten Hag verder. "Dat lieten we afgelopen weekend in Den Haag na. Het was onnodig dat we daar met één in plaats van met drie punten weggingen."

Ten Hag zet de boel op scherp in aanloop naar het duel met de Groningers. "Een stugge ploeg. Goed in de tegenaanval en met een duidelijke lijn in het spel. Wij komen met een scherp plan. De spelers zijn gevraagd om er voor honderd procent bij te zijn."